Här kommer ett recept på Spenatpaj,, riktigt gott...
Spenatpaj a la Tengby (konstigt namn men så heter pajen)
Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning;
400 g djupfryst hackad spenat
250 g keso
4 ägg
2 dl riven ost
1 tsk torkad timjan
1,5 tsk salt & svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
Blanda ihop deen, täck med plast och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Den tinade spenaten blandas med övriga ingredienser. Tryck ut degen i en pajform.
Vik degen över kanten för att förhindra att den hasar ned. Nagga med en gaffel i botten och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Häll i fyllningen och grädda i ytterligare 30-40 minuter, tills fyllningen har stannat och fått färg.
Det är en riktigt god paj måste jag bara skriva... Fick smaka på den när jag var i sthlm oss min syster...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar